Perheille Meltsissä


Hei lapsiperheet ja tervetuloa Meltsiin!

Tavoitteenamme on vähentää lapsiperheiden eriarvoistumista Mellunmäen alueella. Toimintamme on tarkoitettu kaikille Mellunmäessä ja sen naapurustossa (Vesala, Kontula, Rajakylä, Länsimäki) asuville lapsiperheille. Osallistuessasi perheiden toimintaan, voit vierailla myös lastenvaatteiden ja -tavaroiden vaihtotorilla ja ottaa mukaasi hävikkiruokaa. Rekisteröidy jäseneksi täällä niin pääset varaamaan paikkoja ryhmiimme ja pysyt ajantasalla toiminnastamme.

Kannattaa ottaa seurantaan myös Instagram-sivumme, jossa ajankohtaisia uutisia Meltsistä!

Lue lisää tulevan kesän ohjelmasta täältä>>!


PERHEILLE MELTSISSÄ KEVÄÄLLÄ 2024:

MAANANTAISIN 

Klo 10-12.30 Arabiankielinen perhekerho, avointa toimintaa
Meltsi yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.
Vertaistukea vanhemmuuteen ja mukavaa,perheen yhteistä tekemistä. Tarjolla aamupalaa. Ryhmän ohjaavat Pelastakaa Lapset Ry:n Minna ja Nadia. Lisätietoja: 050 461 3819, Nadia. 

TIISTAISIN

Klo 8-9.30 Naapuruston aamupala, avointa toimintaa
Nappaa voileipä mukaan matkalla kouluun tai tule nauttimaan kiireettömästä tiistaiaamun tunnelmasta hyvässä seurassa. Aamupalalle voi tulla myös koululainen itsekseen. Ei ilmoittautumista.

Klo 9.30-11.30 Perheiden taideaamu, avointa toimintaa
Taiteilua tai musiikkihetkiä, aamukahvia ja leikkiä lähialueen 0-5- vuotiaille lapsille aikuisen kanssa. Ei ilmoittautumista.

Klo 17-18 Perheiden savitaideryhmä, hakuaika ryhmään päättynyt
8 kerran kurssi joka toinen tiistai klo 17.00-18.00

Ryhmä 1. Minit 3-6v + aikuinen16.1, 30.1, 13.2, (Ei 27.2), 12.3, 26.3, 9.4, 23.4, 7.5

Ryhmä 2. Koululaiset 7-12v + aikuinen 23.1, 6.2, (Ei 20.2), 5.3, 19.3, 2.4, 16.4, 30.4, 14.5

Perheiden savitaideryhmässä lumoudutaan savesta ja muotoillaan taideteoksia! Kokeilemme tehdä eläimiä, pesiä, kasvoja ja mielikuvitustaideteoksia. Savityö vahvistaa kehon hienomotoriikkaa, luovuutta, tunnetaitoja ja keskittymistä. Lapsi ja aikuinen tekevät vaihtelevasti omaa ja yhteistä savityötä. Kurssi päätetään taidenäyttelyyn. Huom! Tarkista ennen hakua, että pääsette ryhmään kaikilla kerroilla. Aikuisen kanssa voi tulla 1-2 lasta.

Klo 18.30-20.00 Voimakuvat, hakuaika ryhmään päättynyt
Taideterapeuttinen voimavararyhmä äideille.
Hei äiti, kaipaatko hengähdystaukoa tai voimavaroja arkeen? Vanhemmuus on vaativa laji, josta tarvitaan välillä irtiottoa. Maalaaminen, piirtäminen ja savimuotoilu auttavat pysähtymään oman itsen äärelle sekä tunnistamaan omia tunteita, tarpeita ja muutostoiveita. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä - riittää, että olet kiinnostunut kokeilemaan. Työskentelyn menetelmänä käytetään ratkaisukeskeistä kuvataideterapiaa. Ryhmässä toteutetaan turvallisemman tilan periaatteita. Ryhmä on tarkoitettu vain aikuisille, Meltsissä ei ole lastenhoitoa ryhmän aikana.

Klo 19-20 Futsal vanhemmille, avointa toimintaa
Ensimmäistä kertaa Meltsin lukujärjestyksessä futsalia myös vanhemmille! Ryhmä on avoin, voit tulla paikalle, kun siltä tuntuu. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta futsalista, kiinnostus pallopeleihin ja yhdessä liikkumiseen riittää. Ryhmä on tarkoitettu Mellunmäen ja lähialueen koululaisten vanhemmille. Yli 12-vuotiaat voivat osallistua myös. Pidämme yhdessä huolen siitä, että peli on turvallista ja mukavaa niin aikuisille kuin nuorille. Ota mukaan sisäpelikengät, liikunnalliset vaatteet ja vesipullo. Kokoonnumme Mellunmäen ala-asteen koulun salissa (Rukatunturintie 14) tiistaisin klo 19-20. Lisätiedot Mostafa: 040 768 6441

KESKIVIIKKOISIN

Klo 10-11.30 Vauvaperheryhmä, hakuaika ryhmään päättynyt
Koko kevään kestävä ryhmä 17.1.2024-15.5.2024, yht. 17 kertaa (Huom. Ei 21.2).
Vauvaperheryhmä on voimavararyhmä vanhemmille ja heidän 0-11 kuukauden ikäisille vauvoilleen. Ryhmästä saat tukea omalle vanhemmuudellesi ja pääset tapaamaan samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia. Aloitamme tapaamiskerrat kahvitellen ja keskustelemme mm. vauva-arjesta, omasta jaksamisesta, vanhemmuuden herättämistä tunteista ja oman lapsuuden perinnöstä. Ryhmässä tehdään myös kehollisia harjoituksia mm. lantionpohjan harjoituksia, jotka tukevat synnytyksestä palautumista. Ryhmässä toteutetaan turvallisemman tilan periaatteita. Ohjauskielet: suomi, selkosuomi, englanti. Ryhmä on maksuton ja edellyttää sitoutumista kaikkiin tapaamisiin.

Klo17-19 Naapurustoilta perheille, varaa paikka jäsensivullasi
Tervetuloa perheiden omaan iltaan! Aloitamme illan ruokailulla. Meltsissä voit myös leikkiä, lueskella, pelailla tai osallistua lapsen ja aikuisen yhteiseen taidetuokioon. Perheiden iltojen tarjoilut ja ohjelman suunnittelevat mahtavat vapaaehtoiset vastuuvanhempamme. Huolehdimme tilan siisteydestä ja viihtyvyydestä kaikki yhdessä.

Perheiden iltoja julkaistaan ilmoittautumiselle kahdeksi viikoksi kerrallaan. Suuren suosion vuoksi voit varata paikan perheellesi toiseen näistä illoista. Ilta on tarkoitettu mellunmäkeläisille ja lähellä asuville perheille. Varaa paikka omalla jäsensivullasi.

TORSTAISIN

Klo 10-12 Tee-se-itse Meltsi, suunnittele toimintaa perhetyöntekijämme kanssa!

Etkö löytänyt toivomaasi toimintaa lukujärjestyksestämme? Tai onko sinulla idea, jonka haluaisit toteuttaa? Kokkailua, taaperojumppaa, tukiryhmä erityislasten perheille? Kerro meille, mitä haluat Meltsissä tehdä/järjestää ja varataan siihen toistuva tai yksittäinen aika (1-5 kokoontumiskertaa). Meltsin henkilökunta avaa ovet ja on tarvittaessa apuna toiminnassa. Toiminnan pitää olla tarkoitettu naapuruston jäsenperheille, näitä aikoja ei voi käyttää esimerkiksi perhejuhlien pitämiseen. Yksityiskohdat (osallistujamäärä, avoin/suljettu ryhmä) sovitaan yhdessä tilaisuuden luonteen mukaan perhetyöntekijämme Mirvan kanssa. Tee-se-itse aikojen tavoitteena on lisätä yhteisömme osallisuutta.
Voiko kuka tahansa varata Tee-se-itse ajan? Jos ei ole käynyt Meltsissä, on hyvä tulla ensin tutustumaan ja osallistumaan toimintaamme. Jos kiinnostuit, ole yhteydessä Mirvaan: mirva@metalo.fi / p. 040 487 2585 (mieluiten tekstiviestillä, Mirva palaa asiaan).

UUTTA MELTSISSÄ!
Klo 17-19 Naapurustoilta perheille, varaa paikka
jäsensivullasi
Olemme lisänneet toiveestanne toisen perheiden illan viikko-ohjelmaamme. Torstain naapurustoillassa on ohjattua seikkailua/temppuilua/liikuntaa koko perheelle sekä iltapala.Huolehdimme tilan siisteydestä ja viihtyvyydestä kaikki yhdessä. Naapurustoiltoja julkaistaan ilmoittautumiselle kahdeksi viikoksi kerrallaan. Suuren suosion vuoksi voit varata paikan perheellesi toiseen näistä illoista. Ilta on tarkoitettu mellunmäkeläisille ja lähellä asuville perheille. Varaa paikka omalla jäsensivullasi. Haluatko tulla ohjaamaan Jennan kanssa iltaa? Ohjaus voi olla mitä tahansa (iltapalojen valmistelua, jumppaohjausta tms) Laita Jennalle viestiä, p. 0406602800. Varaa paikka omalla jäsensivullasi.

PERJANTAISIN

Klo 9-10 Vauva- ja taaperotreffit, avointa toimintaa
Tervetuloa aloittamaan viikonloppu hyvässä seurassa, aamukahvin merkeissä. Päivä jatkuu avoimilla ovilla klo 10, mutta varhaisaamu on tarkoitettu kaikista pienimmille meltsiläisille vanhempineen. Ei ilmoittautumista.

Klo 10-16.45 Meltsin avoimet ovet, avointa toimintaa
Kahvia, vapaata leikkiä, vaihtotoria ja hyvää seuraa! Hävikkiruokaa (tuoretuotteita) tarjolla alkaen klo 10. Ei ilmoittautumista. Lue lisää hävikkiruokatoiminnastamme täältä >>

LAUANTAISIN

klo 13-15 Perheiden lauantai, avointa toimintaa
Välipalaa ja hauskaa tekemistä Mellunmäen ja lähialueen perheille.  Ei ilmoittautumista.

Klo 15.30-17 Tee-se-itse Meltsi, suunnittele toimintaa perhetyöntekijämme kanssa!

Etkö löytänyt toivomaasi toimintaa lukujärjestyksestämme? Tai onko sinulla idea, jonka haluaisit toteuttaa? Kokkailua, taaperojumppaa, tukiryhmä erityislasten perheille? Kerro meille, mitä haluat Meltissä tehdä/järjestää ja varataan siihen toistuva tai yksittäinen aika (1-5 kokoontumiskertaa). Meltsin henkilökunta avaa ovet ja on tarvittaessa apuna toiminnassa. Toiminnan pitää olla tarkoitettu naapuruston jäsenperheille, näitä aikoja ei voi käyttää esimerkiksi perhejuhlien pitämiseen. Yksityiskohdat (osallistujamäärä, avoin/suljettu ryhmä) sovitaan yhdessä tilaisuuden luonteen mukaan perhetyöntekijämme Mirvan kanssa. Tee-se-itse aikojen tavoitteena on lisätä yhteisömme osallisuutta. Voiko kuka tahansa varata Tee-se-itse ajan? Jos ei ole käynyt Meltsissä, on hyvä tulla ensin tutustumaan ja osallistumaan toimintaamme.Jos kiinnostuit, ole yhteydessä Mirvaan: mirva@metalo.fi / p. 040 487 2585 (mieluiten tekstiviestillä, Mirva palaa asiaan).

Klo 17.00-19.00 Venäjänkielinen perhekerho, avointa toimintaa
Meltsi yhteistyössä Milady -perhetukiverkoston kanssa.
Tule tapaamaan muita alueen venäjänkielisiä perheitä! Tarjolla pientä iltapalaa. Lisätiedot: Olga, p. 0453195015

SUNNUNTAISIN 

klo 10-12 Yksinhuoltajaperheiden aamukahvit, hakuaika ryhmään päättynyt

Joka toinen sunnuntai 4.2 - 26.5. (Huom. Ei 3.3 ja juhlapyhinä 31.3 & 12.5)
Yksinhuoltajaperheiden aamukahvit on kaivattu arjenhengähdystauko Meltsissä. Ryhmä kokoontuu joka toinen sunnuntai aamukahvinäärelle jakamaan kuulumisia vertaisseurassa. Ryhmässä on tarjolla aamupalaa ja yhteistä keskustelua vaihtuvista teemoista. Lastenhoito 1 - 10- vuotiaille lapsille varmistuu vielä. Ohjaaja: Meltsin vapaaehtoinen äiti Pauliina
Huomioithan:
• Muista tarkistaa etukäteen pääsetkö mukaan kaikkiin tapaamisiin.
• Ryhmään ilmoittaudutaan koko kevään kokonaisuuteen.
• Paikan vastaanottaminen vie toiselta perheeltä paikan eli sitouduthanryhmään.
• Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti Meltsin lähialueella asuvilleyksinhuoltajaperheille.