Perheiden syksyn pienryhmät

Perheiden syksyn ohjelmassa on muun muassa äitivauvajoogaa ja voimavaroja vauva-arkeen sekä taideterapeuttista toimintaa äideille💙 Alla oleviin ryhmiin on ollut ennakkoilmoittautuminen ja hakuaika on päättynyt. Jos olet kiinnostunut osallistumaan ryhmiin, laita meille viestiä osoitteeseen meltsi@metalo.fi.

Meltsissä on elokuusta alkaen tarjolla myös paljon avointa, ei ennakkoilmoittautumista vaativaa toimintaa Meltsissä ja yhteisöpuutarhassa. Tutustu syyskauden lukujärjestykseen täälä.

Ilmoittautumisohjeet koululaisten harrastusryhmiin löydät täältä.

Vauvaperheryhmä

Kenelle: vanhemmille ja heidän alle 12kk- ikäisille vauvoilleen
Aika: torstaisin 18.8 – 1.12 klo 10-11.30 (huom! ei 25.8 ja 6.10)
Vauvaperheryhmässä yhdistyvät joogaharjoitukset, keskustelu ja toisten samassa elämäntilanteessa olevien perheiden tapaaminen. Ryhmässä keskustelemme mm. vauva-arjesta, omasta jaksamisesta, vanhemmuuden herättämistä tunteista ja oman lapsuuden perinnöstä. Ryhmässä tehdään mm. lantionpohjan ja niska-hartiaseudun harjoituksia, jotka tukevat synnytyksestä palautumista. Vauvaperheiden voimavararyhmä tukee vauva-ajan iloja ja haasteita, kuten äidiksi kasvamista, kehollisia muutoksia, vuorovaikutusta vauvan kanssa, synnytyksen jälkeisiä mielialan mahdollisia muutoksia sekä kehon ja mielen herkkyyttä. Ryhmässä toteutetaan turvallisemman tilan periaatteita.
Avainsanat: äitiys, vauva, muuttuva keho, jooga, vanhemmuuden tuki
Ohjaajat: Meltsin perhetyöntekijä ja tanssipedagogi Mirva
Paikka: Me-talo Meltsi, Mellunmäen metroasema, Helsinki
Lisätietoja: mirva@metalo.fi
040 487 2585
Hinta: maksuton, edellyttää sitoutumista kaikkiin kertoihin

Äidin voimakuvat

Kenelle: äideille
Aika:
Ryhmä 1: 8 x torstaisin 18.8 - 20.10.2022 klo 17-18.30 (huom! ei 25.8 ja 6.10)
Ryhmä 2: 6 x 27.10 - 1.12.2022 klo 17-18.30
Tule purkamaan paineita maalaamalla! Vanhemmuus on vaativa laji, josta tarvitaan välillä irtiottoa. Kuvan tekeminen auttaa pysähtymään oman itsen äärelle ja tunnistamaan omia tunteita ja tarpeita. Maalaaminen ja saven muovaaminen voivat rentouttaa, ravistella, inspiroida ja auttaa mieltä keskittymään läsnä olevaan hetkeen eli hiljentämään muun ulkopuolisen hälyn. Ryhmässä maalaamme ja muovaamme sisäistä tunnettamme näkyväksi. Tärkeintä ei ole tekemisen toteutus vaan oma kokemus. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä - riittää, että olet kiinnostunut kokeilemaan. Työskentelyn menetelmänä käytetään ratkaisukeskeistä kuvataideterapiaa. Äidin voimakuvat- ryhmässä on tilaa tulla näkyväksi oman voimansa ja haavoittuvuutensa kanssa. Ryhmässä toteutetaan turvallisemman tilan periaatteita.
Avainsanat: kuvataide, savityö, ratkaisukeskeinen kuvataideterapia, voimavarat, läsnäolo, oma aika
Ohjaaja: Me-talo Meltsin perhetyöntekijä ja ratkaisukeskeisen kuvataideterapian ohjaaja Mirva
Paikka: Me-talo Meltsi, Mellunmäen metroasema, Helsinki
Lisätietoja: mirva@metalo.fi  
040 487 2585
Hinta: maksuton, edellyttää sitoutumista kaikkiin kertoihin

Perheiden avoin toiminta

Perheiden avoin toiminta
Avoimeen toimintaan ei ole ennakkoilmoittautumista.

Maanantaisin

klo 10-12 Kahden kulttuurin äiti-vauvaryhmä. Kahvia ja vertaisseuraa.

Tiistaisin

klo 8-9.30 Meltsin aamupala. Nappaa sämpylä mukaan matkalla koululle tai tule nauttimaan kiireetön aamu hyvässä seurassa. Vaihtotori auki.

klo 9.30-11.30 Perheiden taideaamu. Taiteilua, aamukahvia ja leikkiä 0-5- vuotiaille lapsille aikuisen kanssa. Vaihtotori auki.

klo 17-19 Perheiden kotoutumisryhmä. Lisätiedot: nora.dadi@familiary.fi

Keskiviikkoisin


klo 17-19 Perheiden omatoimi-ilta ja ruokailu. Vaihtotori auki. *ilmoittaudu mukaan omalla jäsensivullasi tästä>>

Torstaisin

klo 14-15.30 Aistipuutarha perheille. Lasten ja aikuisten yhteistä taiteilua Me-talo Meltsin omalla yhteisöpuutarhalla. Lähtö ovelta klo 14 tai voit tulla suoraan puutarhalle. Huom! Sateella teemme taidetta talolla.

Perjantaisin


klo 10-17 Avoimien ovien päivä! Tule vaihtotorille, kahville tai leikkimään.

klo 10-12 Arabian kielinen perhekerho. Aamupalaa ja vertaistukea vanhemmuuteen. Vaihtotori auki ja mahdollisuus ottaa hävikkiruokaa.

Lauantaisin

klo 10-12 Arabian kielinen kielikerho perheille, alkaa 16.9.

klo 12-14 ja 14-16 Perheiden lauantai. Tule viettämään aikaa perheen kanssa Meltsiin! Tarjolla välipalaa ja taiteilua/ liikuntaleikkejä. Jotta mahdollisimman moni mahtuisi mukaan, voit valita toisen lauantain perheajoista.

klo 16-18 Venäjän kielinen kielikerho perheille, alkaa 16.9.

Katso lukujärjestys täältä.