Perheiden kevätKoko talon kevään lukujärjestyksen löydät täältä!

MAANANTAISIN

Klo 10-12.30 Vanhempana Suomessa -ryhmä, ilmoittaudu mukaan

Me-talo Meltsi yhteistyössä Helsingin kaupungin perheiden palveluiden kanssa:
Millaista on olla vanhempana Suomessa? Mistä voin saada tukea? Ryhmä on tarkoitettu perheille, joissa vähintään toinen vanhemmista on syntynyt ulkomailla. Aloitamme ryhmän Nganin ja Marian ohjauksessa (Helsingin kaupungin perheiden palveluista) ja jatkamme vapaamuotoisilla kokoontumisilla Me-talo Meltsin perhetyöntekijä Mirvan kanssa. Ryhmässä on lastenhoito (ensimmäisellä neljällä kerralla) ja tarjolla välipalaa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Ngan: 040-6715865 tai Maria 040-5595494.

TIISTAISIN

Klo 8-9.30 Meltsin aamupala, avointa toimintaa
Nappaa sämpylä mukaan matkalla kouluun tai tule nauttimaan kiireettömästä tiistaiaamun tunnelmasta hyvässä seurassa. Aamupalalle voi tulla myös koululainen itsekseen. Ei ilmoittautumista.

Klo 9.30-11.30 Perheiden taideaamu, avointa toimintaa
Taiteilua, aamukahvia ja leikkiä 0-5- vuotiaille lapsille aikuisen kanssa. Ei ilmoittautumista.

Klo 17.15-19 Meltsi talks keskusteluilta aikuisille, joka toinen tiistai. Varaa paikka jäsensivuiltasi
Mietityttääkö maailman tilanne? Kaipaatko vertaistukea hankaliin tilanteisiin lasten kanssa? Olivatpa huolesi pieniä tai isoja - tervetuloa mukaan! Meltsi talks on aikuisten keskusteluilta, jossa voimme jakaa huolia ja keskustella niistä yhdessä.
Koska aikuisten huolet eivät kuulu lasten korville, keskustelu on tarkoitettu vain aikuisille. Lapsille on  taidetoimintaa keskustelun ajan. Lasten ohjattuun toimintaan voi osallistua enintään 2 lasta kustakin perheestä. Sylivauvat ja taaperot voivat olla ryhmän ajan aikuisten seurassa. Ilta aloitetaan iltapalalla ja keskustelua käydään Meltsin perhetyöntekijä Mirvan kanssa. Varaa paikka omalla jäsensivullasi https://meltsi.wonderhub.app/auth/login/?next=/membership/. Illat alkavat 7.2 ja jatkuvat koko kevään joka toinen tiistai.

Klo 17.30-19.30 Vanhempien- ja lasten ryhmä arabiankielisille perheille, ilmoittaudu mukaan
Me-talo Meltsi yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa:
Aikuisten ryhmä: Arabiankielisille vanhemmille suunnattu ryhmä, joka kokoontuu viisi kertaa,  14.2, 28.2,14.3, 28.3 & 11.4. Ryhmässä keskustellaan perhe-elämästä, lasten kasvattamisesta ja koko perheen hyvinvoinnista arabian kielellä. Toivomme, että pääset osallistumaan kaikkiin tapaamisiin. Lasten ryhmä: Perheen 5-10 -vuotiaille lapsille järjestetään samaan aikaan ryhmä, jossa
leikitään, askarrellaan ja liikutaan yhdessä. Ryhmässä tuetaan lasten itsetuntemusta, tunnetaitoja, hyvinvointia sekä kuullaan lasten ajatuksia ja mielipiteitä. Ryhmään otetaan mukaan lapsia, joiden vanhemmat osallistuvat samaan aikaan arabiankielisten vanhempien
ryhmään. Tarjolla on välipalaa. Ilmoittautuminen ryhmään: 050 461 3819 Nadia.

KESKIVIIKKOISIN

Klo 17-19 Perheiden ilta, varaa paikka jäsensivullasi

Tervetuloa perheiden omaan iltaan! Aloitamme illan ruokailulla. Meltsissä voit myös leikkiä, lueskella, pelailla tai osallistua lapsen ja aikuisen yhteiseen taidetuokioon. Perheiden iltojen tarjoilut ja ohjelman suunnittelevat mahtavat vapaaehtoiset vastuuvanhempamme. Huolehdimme tilan siisteydestä ja viihtyvyydestä kaikki yhdessä. Perheiden iltoja julkaistaan ilmoittautumiselle kahdeksi viikoksi kerrallaan. Suuren suosion vuoksi voit varata paikan perheellesi toiseen näistä illoista. Varaa paikka omalla jäsensivullasi https://meltsi.wonderhub.app/auth/login/?next=/membership/.

TORSTAISIN

Klo 10-11.30 Kevään kuusikuiset vauvaperheryhmä, avointa toimintaa
Me-talo Meltsi yhteistyössä Helsingin kaupungin perheiden palveluiden kanssa:
Vauvaperheryhmä kevään 2023 aikana 6 kk täyttäville vauvoille ja heidän aikuisilleen. Ryhmä toimii jatkona Itäkadun perhekeskuksen 6 kuukauden ikäisten lasten ryhmäneuvolalle, jossa perhetyöntekijämme Mirva on mukana. Me-talo Meltsissä kokoontuvassa ryhmässä jatketaan tutustumista, kahvitellaan, vietetään mukavaa aikaa yhdessä, opitaan helppoja laululeikkejä ja jutellaan perheen arjesta. Tule tapaamaan muita alueen vauvaperheitä! Torstaisin 26.1 alkaen.


PERJANTAISIN

Klo 9-10 Vauva- ja taaperotreffit, avointa toimintaa
Tervetuloa aloittamaan viikonloppu hyvässä seurassa, aamukahvin merkeissä. Päivä jatkuu avoimilla ovilla klo 10, mutta varhaisaamu on tarkoitettu kaikista pienimmille meltsiläisille. Ei ilmoittautumista.

Klo 10-12 Arabiankielinen perhekerho, avointa toimintaa
Me-talo Meltsi yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa:
Vertaistukea vanhemmuuteen ja mukavaa, perheen yhteistä tekemistä. Tarjolla aamupalaa. Ryhmän ohjaavat Pelastakaa Lapset Ry:n Minna ja Nadia. Lisätietoja: 050 461 3819 Nadia.

Klo 10-17 Meltsin avoimiet ovet, avointa toimintaa
Kahvia, vapaata leikkiä, vaihtotoria ja hävikkiruokaa. Ei ilmoittautumista.

LAUANTAISIN

klo 10-12 Arabiankielinen kielikerho perheille, ilmoittaudu mukaan
Me-talo Meltsi yhteistyössä Familia ry:n kanssa:
Ryhmässä aikuiset pääsevät keskustelemaan ja lapset leikkimään kotikieltään puhuvien lasten kanssa ja vahvistamaan monikielisyyttään sekä identiteettiään. Ryhmää ohjaa Familia Ry:n vapaaehtoinen. Ilmoittaudu mukaan: belingual@familiary.fi / 045 783 5207. Ryhmä alkaa 11.2.2023.

klo 12-14 & 14-16 Perheiden lauantai, avointa toimintaa
Välipalaa ja hauskaa tekemistä koko perheelle. Jotta mahdollisimman moni perhe mahtuisi mukaan, voit valita toisen lauantain perheajoista, joko klo 12-14 tai 14-16. Ei ilmoittautumista.

Isä-lapsi kisakatsomot, avointa toimintaa
Tervetuloa isän ja lapsen omaan juttuun! Katsomme käynnissä olevien joukkuelajien turnauksia ja nautimme kisaherkkuja. Kerran kuussa lauantai-iltaisin. Lisätietoja myöhemmin.
Tervetuloa mukaan Me-talo Meltsin perheiden toimintaan. Perheiden toiminta on tarkoitettu Mellunmäen ja lähialueen perheille. Kaikkiin ryhmiin voi osallistua vanhempi/vanhemmat itsekseen tai lasten kanssa.  Osallistuessasi perheiden toimintaan, voit vierailla myös lastenvaatteiden ja -tavaroiden vaihtotorilla ja ottaa mukaasi hävikkiruokaa.