Äitivauvajooga

September 27, 2021
Meltsin syyskausi 2021

Avainsanat: jooga, äitiys, vauva, muuttuva keho, vanhemmuuden tuki

Joogaaminen synnytyksen jälkeen tukee kehossa tapahtuvia muutoksia. Äitivauvajoogassa teemme harjoitteita, jotka ylläpitävät hyvää lihaskuntoa, vahvistavat lihaksia ja suojelevat niveliä hormonien löystyttäessä nivelsiteitä edelleen raskauden jälkeen ja imetyksen aikana. Harjoitukset tukevat myös kehon mukautumista synnytyksen jälkeiseen tilaan: ryhmässä painotetaan mm. selän hyvinvointia, niska-hartia alueen liikettä ja lantionpohjan syvien lihasten vahvistamista. Harjoituksilla voidaan myös helpottaa mahdollisen erkauman aiheuttamia oireita. Läsnäolo- ja hengitysharjoitukset tasapainottavat mieltä äitiyden eri vaiheissa. Äitivauvajooga on ensisijaisesti äidin oma harjoitus, jossa vauva saa köllötellä maton vieressä ja välillä osallistua tekemiseen. Vauvat huomioidaan myös lempeillä lauluilla. Äitivauvajoogassa pääset tapaamaan muita alueen vauvaperheitä ja samassa elämäntilanteessa olevia äitejä.

Äitivauvajooga tukee vauva-ajan iloja ja haasteita, kuten äidiksi kasvamista, kehollisia muutoksia, vuorovaikutusta vauvan kanssa, synnytyksen jälkeistä mielialan mahdollista laskua sekä kehon ja mielen herkkyyttä.

Aika:

tiistaisin 6 x klo 10.30 - 11.30

Ryhmä 1: 21.9 - 26.10. 2021 (Huom! ei 19.10)

Ryhmä 2: 2.11 - 7.12. 2021

Ohjaaja: Meltsin tanssipedagogi-perhetyöntekijä Mirva

Paikka: Me-talo Meltsi

Hakeminen: Hae mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mirva@metalo.fi

Äitivauvajooga on maksuton ja edellyttää Me-talo Meltsin jäseneksi rekisteröitymistä ilmoittautumisen yhteydessä.

Tule vain terveenä. Noudatamme koronaturvallisuutta ja aamuihin voi osallistua rajoitettu määrä perheitä. Pienryhmässämme pidetään erityistä huolta turvaväleistä, hygieniasta ja turvallisuusohjeista. Me-talo Meltsin sisätilassa käytetään kasvomaskeja, joita on tilassa saatavilla.

Mirva

Mirva on koulutukseltaan tanssitaiteilija ja perhetyöntekijä, joka kannustaa perheitä löytämään oman supervoimansa arjesta.

mirva@metalo.fi, p. 040 487 2585

Aiheesta lisää