Meltsin hävikkiruokatoiminta on uudistunut

Yhteisö

Me-talo Meltsin hävikkiruokatoiminta uudistuu!

Me-talo Meltsistä jaettiin satoja ruokakasseja alueen lapsiperheille keväästä 2021 alkaen. Kiitos jokaiselle hävikkiruokatalkoisiin osallistuneelle ja kassin hakeneelle. Hävikkiruokakasseista tuli niin suosittuja, että ne eivät riittäneet kaikille halukkaille. Lähikaupassa myymättä jääneiden elintarvikkeiden määrä myös vaihtelee, emme saa joka viikko samaa määrää ruokaa. Tästä syystä varaamme hävikkiruoan talomme perhetoimintaan osallistuville perheille. Jos tarvitset ruoka-apua, katso lähimmät jakelupisteet täältä: https://ruoka-apu.fi/

Miten Meltsin hävikkikassihomma nykyään toimii?

  • Hävikkiruoka on tarkoitettu Me-talo Meltsin toimintaan osallistuville, aikaa ei enää voi varata vain hävikkiruoan noutoon.
  • Kysy lisätietoa talolla käydessäsi keneltä tahansa Meltsin henkilökunnasta

Mitä hävikkiruoka on?

  • kaupassa myymättä jääneitä, päiväysmerkittyjä tuotteita
  • laadukkaita, syömäkelpoisia elintarvikkeita, jotka jaetaan tai pakastetaan viimeisenä käyttöpäivänä
  • pakastettuja tuotteita (esimerkiksi lihaa ja kalaa) tai huoneenlämmössä säilyviä tuotteita (esimerkiksi hiukan tummuneita banaaneja)
  • vastaanottajalle ilmaista!
  • hävikkiruoka ei ole ruoka-aputoimintaa. Jos tarvitset ruoka-apua, katso lähin jakelupiste täältä: https://ruoka-apu.fi/

Ruoan tuottaminen, kuljettaminen ja valmistaminen aiheuttavat paljon päästöjä. Jos ruoka päätyy roskiin, ovat päästöt syntyneet turhaan. Siksi hävikkiruoan hyödyntäminen on ekoteko.

Nähdään Meltsissä!

Emmi

Emmi on Meltsin johtaja ja koulutukseltaan kasvatustieteilijä, joka innostuu positiivisesta pedagogiikasta. Emmin voi löytää Meltsin yhteisön kanssa jakamassa hävikkiruokakasseja ja suunnittelemassa toimintaa.

emmi@metalo.fi

Aiheesta lisää